Dino Parc din Râşnov a atins venituri de 5,4 mil. lei în S1/2021, nivel apropiat cu rezultatul înregistrat în S1/2019, înainte de pandemie. În şase ani, complexul şi-a dublat suprafaţa şi a depăşit 2 milioane de vizitatori

Autor: Cristina Bellu Postat la 03 august 2021 996 afişări

Dino Parc din Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, a obţinut venituri de 5,4 mil. lei în S1/2021, reuşind să se apropie de valorile primei jumătăţi a anului 2019, cel mai bun an de până acum al parcului, când a raportat afaceri de 5,5 mil. lei.

Dino Parc din Râşnov a atins venituri de 5,4 mil. lei în S1/2021, nivel apropiat cu rezultatul înregistrat în S1/2019, înainte de pandemie. În şase ani, complexul şi-a dublat suprafaţa şi a depăşit 2 milioane de vizitatori

Dino Parc din Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, a obţinut venituri de 5,4 mil. lei în S1 / 2021, reuşind să se apropie de valorile prime jumătăţi a anului 2019, cel mai bun an de până acum până la parcului, când a raportat afaceri de 5,5 mil. lei.

Inaugurat în iunie 2015, complexul a reuşit să depăşească două milioane de vizitatori în cei şase ani de activitate şi să-şi dubleze suprafaţa până la 3,5 hectare.

„Suntem mulţumiţi de cum a mers anul 2021 până acum şi sperăm la o revenire totală. Am ales să facem investigaţii chiar şi în perioada pandemiei deoarece am fost impresionaţi de miile de mesaje primite în timpul lockdown-ului, în care oamenii nu spuneau că acesta este dor să viziteze parcul cu dinozauri ”, spune Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

La Dino Parc Râşnov sunt expuşi peste 100 de dinozauri atestaţi ştiinţific şi reproduşi în mărime naturală printre care Seismosaurus, gigantul care măsoară 45 de metri lungime şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că poate face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească.

Începând de anul acesta, parcul îl găzduieşte şi pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse o peste cealaltă.

Pe lângă dinozauri, parcul mai conţine un vulcan interactiv ce simulează o erupţie şi o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupţie vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă şi un cutremur provocat de mişcarea plăcilor tectonice. De asemenea, în parc mai există 5 dinozauri animatronici care scot sunete, un cinematograf 9D şi unul 360°, o fereastră interactivă cu realitate augmentată, o peşteră plină de curiozităţi şi replici ale rămăşiţelor de dinozauri, animale preistorice sau insecte, dar şi un terrarium cu reptile vii.

Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi locali şi internaţionali.

Parcul este deţinut de HCR SRL, companie controlată de Adrian Apostu, Gabriel Rozorea şi Arpad Sarkany. Ideea dezvoltării Dino Parcu a avut-o Arpad Sarkany după ce a vizitat un parc similar în Germania şi a decis să implementeze acest proiect în Râşnov.

Terenul este al Primăriei Râşnov, care concesionează pe o perioadă de 49 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dino Parc,
rasnov,
complex,
vizitatori,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.