DeSantis spune că ar interzice TikTok din cauza ameninţării Chinei

Autor: Daniel Belu Postat la 21 august 2023 47 afişări

DeSantis spune că ar interzice TikTok din cauza ameninţării Chinei

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat pentru CNBC că ar interzice probabil TikTok dacă i s-ar da ocazia, deoarece aplicaţia de socializare este deţinută de o companie chineză.

"Cred că reprezintă o ameninţare pentru ţara noastră, având în vedere că este deţinută de China", a declarat DeSantis lui Brian Sullivan de la CNBC într-un interviu difuzat luni în cadrul emisiunii "Last Call", când a fost întrebat dacă ar interzice serviciul de socializare.

DeSantis, care se află în urma lui Donald Trump în cursa pentru a deveni candidatul republican la alegerile prezidenţiale din 2024, a criticat pe larg politica americană faţă de China în interviu. El a spus că SUA ar putea avea nevoie să se orienteze către politici de reglementare şi fiscale care pot favoriza întreprinderile naţionale pentru a le stimula să se concentreze pe economia naţională.

"Există un motiv pentru care lucrurile au fost externalizate în China, pentru că pot fi făcute mai ieftin şi oamenii pot face mai mulţi bani", a spus DeSantis. "Ne aflăm într-o situaţie dificilă aici."

TikTok a fost un subiect politic fierbinte la Washington, datând din timpul administraţiei Trump, care a ameninţat că va interzice aplicaţia, dar nu a trecut niciodată la acţiune. Mai recent, Congresul a introdus noi proiecte de lege la începutul acestui an care ar permite administraţiei Biden să interzică TikTok.

DeSantis s-a referit la aceste proiecte de lege ca fiind "prea severe", susţinând că ar "invada intimitatea oamenilor", dar a spus că ar susţine în continuare probabil o interdicţie.

"Statele Unite au fost sursa nr. 1 de bogăţie a chinezilor şi ce au făcut ei cu această bogăţie? Şi-au construit armata", a declarat DeSantis. "Ei sunt principala ameninţare pentru această ţară".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
lege,
administratie,
interzicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.