Deputatul USR Stelian Ion, amendat pentru protestul spontan care a avut loc la Ministerul Sănătăţii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 septembrie 2023 28 afişări

Deputatul Stelian Ion a primit marţi o amendă de 1.000 de lei pentru protestul spontan care a avut loc la Ministerul Sănătăţii, a anunţat USR Parlamentarul a spus că va contesta amenda.

Deputatul USR Stelian Ion, amendat pentru protestul spontan care a avut loc la Ministerul Sănătăţii

„Oamenii ăştia cred că prin procese verbale de contravenţie şi amenzi o să reuşescă să ne oprească, să mai spunem adevărul şi să mai protestăm. Nu o să reuşească! În mod abuziv se dau nişte amenzi la nişte manifestaţii absolut decente, paşnice, prin care nu facem altceva decât să ne exprimăm nemulţumirea faţă de modul abject în care aceşti oameni îşi bat joc de sănătatea noastră şi de banii noştri. Ei cred că prin astfel de procese verbale şi amenzi o să îi oprească pe oameni. Eu cred că şi-au încurcat socotelile şi cred că va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemulţumiţi de atitudinea asta abuzivă, discreţionară şi de dispreţ faţă de soarta noastră a tuturor”, a spus Stelian Ion.

USR a anunţat marţi că a depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru ca ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, să meargă în Parlament şi să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale şi dotări. Parlamentari şi membri USR au mers, marţi, şi la Ministerul Sănătăţii, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila.

„Este momentul să ne despărţim de ministrul Rafila. Ultima picătură a curs în momentul în care a venit şi ne-a anunţat cu seninătate că a pierdut circa 700 de milioane de euro fonduri din PNRR care trebuiau să fie folosite pentru construirea a şase unităţi spitaliceşti în toată ţara. Constanţa, judeţ pe care eu îl reprezint în Parlament, se numără printre zonele afectate. Suntem cu toţii nemulţumiţi de incompetenţa acestui ministru, de faptul că ne minte cu neruşinare de când a depus jurământul”, a declarat Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei.

USR susţine că ministrul Rafila îi minte pe români când invocă drept motiv pentru tăierea finanţării din PNRR „riscul ridicat” de nerealizare pentru mai multe spitale sau secţii noi. „Spitalul de Pediatrie din Constanţa nu era în întârziere şi putea fi realizat până în 2026. Similar, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase de la Braşov, clasat pe locul 7 din 49 de proiecte evaluate de Ministerul Sănătăţii, avea toate şansele să fie realizat în termen cu bani europeni. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila nu vor, însă, ca românii să aibă spitale moderne şi bine dotate, construite cu bani europeni. Motto-ul guvernării Ciolacu-Ciucă-Iohannis: vorbe, nu fapte, incompetenţă şi ticăloşie”, se arată într-un comunicat al USR.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat luni că ajustarea PNRR a diminuat fondurile pentru investiţiile în sănătate cu 740 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deputat,
amendă,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.