Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat

Autor: Adelina Dragomir, Andi Manciu Postat la 27 martie 2014 61 afişări

Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat, miercuri la miezul nopţii, Biroul Electoral Central (BEC) urmând să decidă asupra admiterii sau respingerii candidaturilor până cel mai târziu în 5 aprilie.

Miercuri, în ultima zi de depunere a candidaturilor, s-au prezentat la Biroul Permanent reprezentanţi ai unor formaţiuni politice - între care FC, PRM - şi candidaţi independenţi - Mircea Diaconu, Dănuţ Liga.

Lista FC este deschisă de Mihai Răzan Ungureanu, preşedintele partidului, urmat de Diana Pavelescu, Mihaela Nicolau, Adriana Radu, Vlad Alexandescu.

De asemenea, au fost depuse liste de candidaţi în numele PRM atât de către Corneliu Vadim Tudor (care deschide lista), cât şi de Gheorghe Funar.

Între cei care au venit miercuri la BEC pentru a depune dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidaţi independenţi s-au numărat Mircea Diaconu şi Dănuţ Liga.

Potrivit vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Marian Muhuleţ, membru al BEC, la sediul Biroului a venit miercuri seară şi Remus Cernea, însă candidatura acestuia nu a putut fi înscrisă, fiind depăşit termenul legal de depunere a candidaturilor.

Marţi a depus lista pentru euroalegeri şi Noua Republică, aceasta fiind deschisă de Mihail Neamţu.

De asemenea, PPDD a depus dosarele candidaţilor marţi, primele nume pe lista formaţiunii fiind: Dan Diaconescu, Simona Man, Diana Voiculescu, Liviu Robert Neagu.

Alianţa PSD-UNPR-PC a depus la BEC dosarele candidaţilor pentru alegerile europarlamentare sâmbătă, PDL - duminică, iar PNL, UDMR, PMP - luni.

Potrivit Hotărârii de Guvern 80/2014 privind programul calendaristic al acţiunilor pentru europarlamentare, admiterea sau respingerea candidaturilor, de către BEC, se face în termen de cel mult 10 zile de la înregistrarea candidaturilor, cel mai târziu 5 aprilie.

Formularea de contestaţii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi făcută până cel mai târziu la 10 aprilie, de către alegători, partide politice, alianţe politice sau electorale, organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Soluţionarea contestaţiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face în cel mult două zile de la înregistrarea contestaţiei, cel mai târziu 12 aprilie, de către Tribunalul Bucureşti

Termenul pentru soluţionarea apelului asupra contestaţiilor este de două zile de la înregistrarea cererii de apel, cel mai târziu 15 aprilie, de către Curtea de Apel Bucureşti.

Candidaturile rămân definitive cel mai târziu în 16 aprilie.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare va începe în 25 aprilie, cu 30 de zile înaintea scrutinului din 25 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BEC,
DEPUNERE CANDIDATURI,
/actualitate/depunerea-candidaturilor-pentru-alegerile-europarlamentare-s-a-incheiat-12341962
12341962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.