De ce aceste bilete "gratuite" se vând cu 5000 de dolari

Autor: Georgiana Călin Postat la 10 ianuarie 2017 149 afişări

De ce aceste bilete "gratuite" se vând cu 5000 de dolari

Cererea foarte mare pentru biletele de participare la ultimul discurs în calitate de preşedinte a lui Barack Obama, care are loc marţi, în Chicago, a determinat câţiva speculanţi să vândă biletele limitate şi gratuite cu până la 5.000 de dolari pe eBay şi Craiglist, conform Daily Mail Online.

Biletele, care s-au împărţit sâmbătă, au fost oferite pe principiul „primul venit, primul servit”, însă cererea a fost cu mult mai mare decât numărul acestora. Mii de oameni au aşteptat în cozi imense, la temperaturi sub 10 grade Celsius, pentru a pune mâna pe un bilete. Cu toate acestea, mulţi au plecat fără ele, motiv care i-a determinat pe speculanţi să-şi rotunjească veniturile. Aşadar, la o zi de la distriburie, acestea au fost puse la vânzare pe e eBay şi Craiglist pe sume cuprinse între 300 şi 5.000 de dolari.

Steve Bernes, preşedintle Better Business Bureau din Chicago, a declarat că oamenii ar trebui să se ferească de cei care vând aceste bilete. „Nu poţi şti cine sunt. Nu e ca şi cum ai cumpăra o canapea de pe Craiglist, pe care o poţi vedea. Iar aceste bilete nu pot fi verificate”, a explicat Bernes. De asemenea, i-a atenţionat pe cei care vor participa la discursul preşedintelui să nu posteze fotografii cu biletul pe social media. Escrocii le pot duplica şi vinde, iar proprietarul de drept nu îl mai poate folosi, a mai spus acesta.

„Nu ştii când mai întâlneşti un eveniment atât de mare şi spectaculos ca acesta, aşa că nu vreau să îl pierd pentru nimic”, spune Umar Ibrahim, un participant în vârstă de 28 de ani, care şi-a luat liber pentru a sta la coadă la bilet.

Discursul de rămas – bun ţinut în public de Obama urmează o tradiţie implementată de George Washington, care în 1796 s-a adresat pentru ultima oară poporului american în calitate de preşedinte. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.