Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, devine acţionar majoritar la Rapid, cu 70% din acţiuni, în urma unei majorări de capital cu 24 mil. lei şi anunţă că va ataca titlul de campioană la fotbal în noul sezon

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 iunie 2023 73 afişări

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, devine acţionar majoritar la Rapid, cu 70% din acţiuni, în urma unei majorări de capital cu 24 mil. lei şi anunţă că va ataca titlul de campioană la fotbal în noul sezon

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, devine acţionar majoritar al Rapid Bucureşti, după ce clubul şi-a dublat capitalul social, la 50 de milioane de lei, după o investiţie de 24 mil. lei, potrivit unui anunţ al clubului de fotbal. 

În noua structură a acţionariatului, Dan Şucu va deţine 70% din acţiuni, iar Victor Angelescu 30%.

Noul acţionar majoritar promite că se vor investi sume importante de bani în club pentru a creşte competitivitatea, în condiţiile în care vizează câştigarea Campionatului. 

„Începând cu sezonul Super Liga 2023-2024, şi toţi anii care vor urma după, Rapid va lupta pentru a fi totdeauna pe podium, şi poate chiar pentru a câştiga campionatul. Ca acţionari, am promis suporterilor că vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest deziderat. Mai sunt, însă, cel puţin alte cinci echipe care au aceeaşi ambiţie. Investesc deja mult şi devin din ce în ce mai puternice. De fapt, întreaga Superligă îşi ridică standardul de competitivitate, iar acest lucru ne obligă şi pe noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar. Anul acesta, dar şi în următorii doi ani, vom investi sume importante de bani, mai mari de cât ne-am propus iniţial, pentru a avea convingerea că echipa noastră intră cu şanse reale în lupta pentru câştigarea titlului de campioană a României”, a declarat Dan Şucu. 

Înţelegerea între acţionari este că, în cazul în care nevoile Clubului sunt mai mari decât posibilităţile financiare ale unuia dintre noi, cel de-al doilea acţionar va investi mai mult. În acest fel, viteza cu care avansează Clubul va fi cea care primează. În următorii trei ani, eu voi investi suplimentar faţă de partenerul meu, Victor Angelescu, iar banii suplimentari necesari pentru performanţele pe care noi toţi le aşteptăm sunt şi vor fi la dispoziţia Clubului. La Rapid, orice promisiune este şi va fi respectată, iar noi, ca acţionari, suntem obligaţi să dăm un exemplu. Ne aşteptăm ca toţi colegii şi partenerii noştri să aiba exact aceeaşi dedicare în respectarea promisiunilor lor”, a adăugat Dan Şucu. 

“Cu toţii ne dorim ca Rapidul să aibă obiective măreţe, să se bată pentru titlul de campioană în fiecare sezon, să devină o forţă a campionatului si să joace an de an în cupele europene. Pentru a se realiza acest lucru este nevoie de seriozitate şi multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în acest club şi, implicit, de investiţii din partea acţionarilor. Această marire de capital este dovada noastră de seriozitate şi profesionalism, şi aşteptăm aceleaşi lucruri în toate departamentele clubului şi la toţi angajaţii. Doar aşa putem fi cei mai buni!

Noua structură de împărţire a procentelor în club este mai aproape de realitate si de posibilităţile fiecărui acţionar, în acest moment. Aşa cum am stabilit la începutul colaborării, nevoile şi obiectivele clubului trebuie să primeze în tot ceea ce facem”, a spus Victor Angelescu. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan sucu,
rapid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.