Cutremurul din Japonia: aproape 250 de persoane sunt dispărute

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 ianuarie 2024 34 afişări

Aproape 250 de persoane sunt căutate în continuare de echipele de salvatori în comunităţile afectate de cutremurul de pe 1 ianuarie din Japonia.

Cutremurul din Japonia: aproape 250 de persoane sunt dispărute

Salvatorii încearcă să găsească 242 de persoane dispărute după cutremurul devastator de Anul Nou, potrivit BBC. Speranţa privind găsirea de supravieţuitori scade în permanenţă.

Vineri, numărul morţilor în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,6 din peninsula Noto a crescut la 92.

În paralel, numărul membrilor echipelor de salvare s-a dublat ajungând la 4.600. Se crede că multe victime sunt prinse sub casele lor prăbuşite în special în oraşele Suzu şi Wajima. Acolo, numeroase case au fost construite pe structuri din lemn care nu rezistă la cutremurele puternice.

Guvernul din Japonia a anunţat că va cheltui 4,74 miliarde de yeni (34 de milioane de dolari) din rezerva bugetară pentru a ajuta victimele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salvatori,
dispăruţi,
japonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.