Cutremurele din Turcia: 184 de persoane au fost arestate, peste 600 sunt anchetate

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 februarie 2023 51 afişări

Peste 600 de persoane sunt anchetate în Turcia în legătură cu clădirile care s-au prăbuşit în urma cutremurului din 6 februarie, au anunţat autorităţile turce. Cel puţin 180 de oameni au fost reţinuţi.

Cutremurele din Turcia: 184 de persoane au fost arestate, peste 600 sunt anchetate

Peste 160.00 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav avariate în Turcia în urma cutremurelor puternice din februarie. Ca urmare, cel puţin 600 de persoane sunt anchetate în legătură cu clădirile afectate

Ministrul justiţiei, Bekir Bozdağ, a anunţat că 184 de suspecţi, inclusiv antreprenori în construcţii şi proprietari de imobile, au fost deja arestaţi. Printre aceştia este şi un primar, potrivit presei turce.

De ani de zile, experţii au avertizat că, din cauza corupţiei şi a politicilor guvernamentale, multe clădiri noi nu sunt sigure.

Bilanţul confirmat al victimelor din Turcia şi Siria a ajuns la aproape 50.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
anchetă,
arestări

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.