Cutremur puternic produs în urmă cu puţin timp! Ce magnitudine a avut şi unde a fost resimţit

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 ianuarie 2024 391 afişări

Cutremur puternic produs în urmă cu puţin timp! Ce magnitudine a avut şi unde a fost resimţit

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a lovit marţi regiunea de frontieră dintre Kârgâzstan şi China, fiind anunţate mai multe persoane rănite şi case prăbuşite, a anunţat presa de stat chineză, citată de Reuters.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 22 km în zona muntoasă de graniţă din regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, potrivit Administraţiei seismice din China.

Au fost înregistrate şi zeci de replici ale cutremurului.

Departamentul de căi ferate din Xinjiang a oprit imediat operaţiunile şi se pare că 27 de trenuri au fost afectate de cutremur, a precizat Xinhua.

Ministerul chinez pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă a declarat că în zonă au fost furnizate corturi, haine, saltele.

În Kazahstanul vecin, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că cel mai recent cutremur a avut o magnitudine de 6,7.

În cel mai mare oraş din Kazahstan, Almaty, locuitorii au fugit din casele lor şi s-au adunat afară în ciuda vremii reci. Nu au fost raportate pagube.

Cutremurele, urmate de replici aproximativ 30 de minute mai târziu, au fost resimţite şi în Uzbekistan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
china,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.