CUTREMUR devastator. SUTE de oameni au murit

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 decembrie 2023 242 afişări

CUTREMUR devastator. SUTE de oameni au murit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs în noaptea de luni spre marţi în nord-vestul Chinei, provocând moartea a cel puţin 118 persoane şi rănirea altor câteva sute, potrivit presei de stat chineze, citate de Reuters.

Cutremurul s-a produs luni, la ora locală 23.59, la o adâncime de 10 km, în provincia chineză Gansu, potrivit China Earthquake Networks Center (CENC).

În Gansu, 105 persoane au fost ucise în urma cutremurului, iar dintre cei 397 de răniţi, 16 erau în stare critică, au anunţat autorităţile provinciale într-o conferinţă de presă.

Bilanţul morţilor în Qinghai a crescut la cel puţin 13, iar 182 de persoane au fost rănite, a anunţat presa de stat.

Aproximativ 2.200 de salvatori de la departamentul provincial de pompieri şi 900 de la brigada forestieră, precum şi 260 de salvatori profesionişti de urgenţă au fost trimişi în zona dezastrului, a raportat Xinhua, adăugând că armata şi poliţia au fost, de asemenea, angajate în operaţiunile de salvare.

Ministerul chinez pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a ridicat la al doilea cel mai înalt nivel răspunsul de urgenţă în caz de cutremur, a raportat Xinhua.

Operaţiunile de salvare s-ar putea dovedi dificile la temperaturi sub zero grade.

Douăzeci de persoane au fost date dispărute în urma cutremurului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
china,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.