Cursuri suspendate în mai multe şcoli din Vaslui şi Iaşi. Sute de elevi au fost trimişi acasă

Autor: Theodor Istrate, Catalin Hopulele Postat la 05 ianuarie 2015 90 afişări

Cursurile au fost suspendate, luni, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, sute de elevi fiind trimişi acasă pentru a nu exista pericolul să rămână înzăpeziţi din cauza ninsorilor şi a viscolului, o situaţie similară fiind înregistrată şi în patru şcoli şi grădiniţe din judeţul Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, peste 880 de elevi de la trei licee şi două şcoli gimnaziale au fost trimişi acasă de profesori luni, după ce a început să ningă abundent.

Cei mai mulţi elevi sunt de la Liceul ”Ion Mincu” din Vaslui, unde cursurile au fost suspendate luni după-amiază, în condiţiile în care majoritatea elevilor fac naveta pentru a ajunge la ore.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la şcoala şi grădiniţa din localitatea Ştefan cel Mare.

”Măsurile de suspendare a cursurilor au fost luate pentru a nu afecta elevii care riscau să rămână înzăpeziţi, fără posibilitatea de a mai ajunge acasă. De asemenea, din aceleaşi motive, au existat şcoli în mediul rural care şi-au redus pauzele dintre ore pentru a termina cursurile mai devreme”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX inspectorul pe management de la ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Potrivit raportărilor transmise de unităţile de învăţământ din judeţ, alţi peste 200 de elevi nu au mai ajuns la cursuri în mai multe şcoli din judeţ din cauza drumurilor înzăpezite.

Şi în judeţul Iaşi, cursurile au fost suspendate în patru unităţi de învăţământ, din cauza ninsorilor. Astfel, la Liceul Tehnologic din Gropniţa, 38 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a au fost trimişi acasă întrucât exista pericolul ca viscolul să blocheze drumul, iar elevii să nu se mai poată întoarce acasă.

La grădiniţa cu program normal din Muncelu de Sus, trei grupe de preşcolari nu au putut face cursurile din cauza frigului, în condiţiile în care centrala nu a funcţionat în urma unei pene de curent.

”În grădiniţă a fost foarte frig fiindcă nu a funcţionat centrala, însă acum situaţia este remediată, fiind curent“, au arătat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Şi la Şcoala gimnazială ”Petru Poni“ din Cucuteni, 22 de elevi din satul Săcărăşti şi 29 din satul Bărbăteşti, din clasele I-VIII, nu au participat la cursuri întrucât microbuzul nu a putut ajunge la unitatea de învăţământ din cauza vântului.

”Primarul a promis pentru după-amiază remedierea situaţiei, astfel încât să nu mai existe probleme“, au precizat reprezentanţii ISJ.

Totodată, profesorii navetişti de la Şcoala gimnazială ”Ioanid Romanescu“ din localitatea Romaneşti nu au putut ajunge la cursurile de dimineaţă din cauza zăpezii, însă situaţia a revenit la normal întrucât, în cele din urmă, cadrele didactice au ajuns la şcoală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CURSURI,
SUSPENDARE,
/actualitate/cursuri-suspendate-in-mai-multe-scoli-din-vaslui-si-iasi-sute-de-elevi-au-fost-trimisi-acasa-13749241
13749241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.