Cum se raportează românii la bani?

Postat la 06 noiembrie 2023 39 afişări

Cum se raportează românii la bani?

40% dintre români nu ar rezista nici măcar o lună cu economiile făcute. Trei sferturi dintre români se declară puţin sau deloc informaţi financiar.

Peste jumătate din populaţie nu poate acoperi din fonduri proprii o cheltuială urgentă de 5.000 de lei.

Banii aduc fericirea sau mai degrabă ne îndepărtează de ea? Bărbaţii asociază bogăţia cu maşina, iar femeile, cu ideea de putere, asta arată un studiu BrandBerry. În schimb, economiile ne dau dureri de cap.

Cum ne poziţionăm faţă de bani, a explicat Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale la ASE, pentru Aleph News: „Femeia modernă, cea între 20 şi 45 de ani, care este considerată un agent economic extrem de vivace, pune de foarte mare prioritate independenţa financiară. Nu că n-ar pune-o nici bărbatul, dar el îşi defineşte independenţa financiară mai ales legat de calitatea de antreprenoriat”.

Peste jumătate din populaţie nu poate acoperi din fonduri proprii o cheltuială urgentă de 5.000 de lei, iar 40% nu ar rezista nici măcar o lună cu economiile făcute.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
raportare,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.