Cum se împart cerealele ucrainene între est şi vest: un conflict de interese

Postat la 20 septembrie 2023 45 afişări

Cum se împart cerealele ucrainene între est şi vest: un conflict de interese

Cerealele ucrainene sunt respinse de fermierii est-europeni din cauza tarifelor scăzute. Cerealele ucrainene sunt dorite demarile crescătorii de animale din vest. Timp de o lună, România a decis să interzică importul de cereale ucrainene.

Statele est-europene refuză grâul ucrainean, în timp ce statele vest-europene îl doresc.  Ucraina dă în judecată Polonia, Slovacia şi Ungaria pentru că nu vor să ridice interdicţia de import pentru cerealele ucrainene.

Nici România nu doreşte să importe cerealele ucrainene. Premierul Marcel Ciolacu vrea să prelungească interdicţia importului cerealelor ucrainene pentru 30 zile. Totodată, premierul îi asigură pe fermierii români că nu au existat cereri de exporturi pentru cerealele din Ucraina în România, nefiind o înţelegere între cele două guverne.

Ciolacu aşteaptă o propunere de licenţiere din partea Ucrainei ca urmare a solicitării Comisiei Europene.

Estul boicotează, vestul cumpără grâul ucrainean

Dacă este suficientă o asemenea propunere, explică  DĂNUŢ CORBUŢ,  acţionar Agroind Cauaceu.

,,Din punctul meu de vedere, aceasta nu ar fi soluţia prin care s-ar rezolva acest fenomen care în momentul de faţă îi afectează pe toţi fermierii din România şi nu numai, pentru că dacă nu se introduce şi o taxă vamală asupra acestor cereale, lucrurile nu se rezolvă din punctul meu de vedere”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cereale,
conflict de interese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.