Cum scapi de obsesia de a folosi telefonul mobil? Un psiholog a dezvăluit cinci trucuri utile

Postat la 16 septembrie 2023 120 afişări

Cum scapi de obsesia de a folosi telefonul mobil? Un psiholog a dezvăluit cinci trucuri utile

Primul sfat: foloseşte telefonul pentru conferinţe. Foloseşte laptopul pentru a intra pe social media. Nu ţine telefonul la vedere când ai nevoie să te concentrezi.

Paradoxul telefonului mobil! Poţi să scapi de dependenţă – culmea, dacă îl foloseşti mai des. Este trucul pe care îl propune un profesor american de psihologie, Peter Frost. Psihologul oferă cinci ponturi prin care să eviţi consumul excesiv de telefon. Cel mai apreciat de angajatori este: să foloseşti în tele-conferinţe telefonul, nu laptopul! In felul ăsta nu vei mai fi tentat să intri pe tot felul de aplicaţii – şi esti si mai atent la şedinţă.

Când intri pe social media, fă-o de pe laptop – e mai puţin molipsitor. Celelalte ponturi: fă ecranul alb-negru! Nu ţine telefonul mobil la vedere când ai nevoie să te concentrezi şi… spune-le apropiaţilor că eşti într-o cură anti-telefon. Te vor înţelege, la fel ca atunci când spui că ţii cură de slăbire.

Nu poţi trăi fără el, nu trăieşti bine nici cu el. Telefonul, bată-l vina. Ai nevoie de el în orice faci, chiar şi la serviciu, dar ajunge să îţi domine viaţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
folosire,
telefon mobil,
dezvaluiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.