Cum să ieşi mai devreme la pensie. Condiţii şi acte necesare

Postat la 05 iunie 2023 272 afişări

Cum să ieşi mai devreme la pensie. Condiţii şi acte necesare

Dacă nu ştiai cum să ieşi mai devreme la pensie, în materialul ce urmează îţi explicăm pas cu pas ce ai de făcut, care este procedura şi de ce acte ai nevoie.

Cum să ieşi mai devreme la pensie? Statul le vine în ajutor tuturor persoanelor care şi-au propus ieşirea la pensie mai devreme, dar nu au vechimea în muncă necesară. Cadrul legal pentru a beneficia de aceste oportunităţi este încadrat într-o anumită perioadă de timp.

Astfel, conform Ordonanţei de Urgenţă 163/2020, persoanele care vor să acopere perioadele în care nu au cotizat la sistemul de pensii de stat pot face acest lucru până la finalul lunii august 2023. Plata retroactivă se poate face pentru cel mult 6 ani.

Pentru acest lucru, este nevoie să semnezi un contract de asigurare socială cu casa de pensii şi să plăteşti o sumă de bani.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acte,
conditii,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.