Cum să câştigi 5 milioane de dolari lucrând 12 ore pe săptămână

Autor: Ioana Matei Postat la 06 mai 2014 6186 afişări

Principiile actuale ale societăţii sunt orientate spre hiperproductivitate şi cantităţi uriaşe de sarcini: mulţi dintre CEO se trezesc în zorii zilei şi muncesc 16 ore zilnic, iar dacă ar găsi o modalitate prin care să funcţioneze cu doar două ore de somn zilnic, ar face acest lucru.

Cum să câştigi 5 milioane de dolari lucrând 12 ore pe săptămână

Tânărul Stephan Aarstol din Statele Unite ale Americii arată totuşi că succesul se poate atinge lucrând mai puţin: a reuşit să construiască astfel o a doua afacere care i-a adus venituri de cinci milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Tânărul a urmat teoria filosofică a “esenţialismului” care, conform autorului şi cercetătorului Grec McKeown, este o disciplină care urmăreşte cum să faci mai puţine lucruri, mai bine. Pe măsură ce ai din ce în ce mai mult succes, apar şi o serie de noi oportunităţi dar, dintre acestea, doar câteva contează, observă tânărul.

Primul business al său a fost o companie de comerţ online care vindea chipsuri de poker premium: lucra mai mult de 40 de ore pe săptămână, făcând totul de la expedierea pacheteleor, până la dezvoltarea afacerii. A renunţat apoi la o parte din timpul dedicat acestor responsabilităţi hotărându-se să lucreze doar în zilele de luni, miercuri şi vineri.

A fost şocat să afle că producea mai mult în trei zile decât în cinci. A continuat apoi să îşi reducă timpul dedicat muncii până când a ajuns la 12 ore de muncă pe săptămână. Businessul a crescut, iar în timpul liber a început să muncească la construirea celui de al doilea business, o companie producătoare de plăci pentru surf care a ajuns, trei ani mai târziu, la venituri de cinci milioane de dolari. 

Reţeta prin care el a reuşit să “aibă mai multe realizări, făcând mai puţin”  se bazează pe şapte reguli: 

1. Învaţă să spui “nu”: refuză lucrurile care nu îţi sunt necesare în atingerea succesului.

2. Realizează că ceea ce nu faci este mai important decât ceea ce faci .

3. Plănuieşte o singură sarcină necesară zilnic şi du-o la îndeplinire.

4. Elimină lucrurile uşor de îndeplinit.

5. Nu lăsa social media să îţi irosească timpul.

6. Înlocuieşte frica de a rata experienţe şi oportunităţi cu distracţia de a le rata intenţionat

7. Fii critic în ce priveşte modul în care îţi petreci timpul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-sa-castigi-5-milioane-de-dolari-lucrand-12-ore-pe-saptamana-12594520
12594520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.