Cum faci rost de bani pentru facultate? Absolvenţii de liceu din SUA se împrumută prin obligaţiuni de la fonduri de investiţii

Postat la 11 aprilie 2019 209 afişări

Cum faci rost de bani pentru facultate? Absolvenţii de liceu din SUA se împrumută prin obligaţiuni de la fonduri de investiţii

Pentru a-şi plăti taxele de şcolarizare, mai mulţi studenţi americani apelează la un nou instrument de finanţare, mai puţin obişnuit. Practic, prin intermediul unui broker, studenţii vând obligaţiuni către fondurile de investiţii, potrivit Bloomberg.

Publicaţia americană scrie povestea unei tinere pe nume Amy Wroblewski care şi-a vândut o bucată din viitor pentru a-şi plăti educaţia. 

Astfel, în fiecare lunp, pentru 8 ani şi jumătate, ea trebuie să dea un procent din salariu către investitori. Astăzi, la un an după absolvire, Wroblewski câştigă 50.000 de dolari pe an într-o carieră de resurse umane în Winchester, Virginia şi plăteşte circa 279 dolari pe lună  - mai puţin decât rata la maşină.

Dacă tânăra de 23 de ani reuşeşte să ajungă printre cei mai buni oameni din domeniu, ar putea ajunge să plătească dublu. Dacă îşi pierde locul de muncă, ea nu trebuie să mai plătească nimic, iar investitorii aşteaptă până când îşi va găsi din nou un loc de muncă.

Wroblewski a închieat înţelegerea de finanţare când era studentă la Purdue University în West Lafayette, Indiana. În loc să aleagă un credit bancar pentru a-şi finanţa diploma în strategie şi management orgnizaţional, ea a ales instrumentul numit ISA (n.r: income-sharing agreement), prin care este de acord să dea o parte din veniturile ei viitoare către un investitor.

Mama ei lucrează drept chelneriţă, în timp ce tatăl său este inspector pentru controlul calităţii la o reprezentanţă auto. În timpul cursurilor ea avea mereu cel puţin dou joburi part-time în acelaşi timp, lucrând ca asistent de profesor universitar, casier la Target şi angajat sezonier la Amazon. Ea chiar a ajuns vicepreşedinte într-un business studenţesc numit Delta Sigma Pi.

Aceste calităţi au impresionat o companie numită Vemo Education, care verifică studenţii de la mai multe universităţi pentru a garanta în faţa investitorilor.

Americanii au în total datorii de 1.500 miliarde de dolari din împrumuturi studenţeşti, o povară care apasă pe economia americanilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.