Cum e posibil ca fontul Calibri să răstoarne guvernul din Pakistan

Postat la 13 iulie 2017 841 afişări

Editorii Wikipedia au votat marţi să ia o decizie drastică şi să blocheze articolul enciclopediei online despre fontul Calibri. Motivul? Se află în centrul unul scandal imens care a început în Panama şi care s-ar putea termina prin răsturnarea guvernului din Pakistan.

Cum e posibil ca fontul Calibri să răstoarne guvernul din Pakistan

Aşa numita „controversă Calibri" (sau #FontGate, cum a fost ea denumită online) a început după scandalul Panama Papers din 2016, atunci când mai multe documente aparţinând firmei de avocatură Mossack Fonseca au scos la iveală o serie impresionantă de companii offshore deţinute de elita politică şi financiară a lumii, toate ascunse în paradisuri fiscale.

Printre acestea şi o companie aparţinând fiicei premierului pakistanez Nawaz Sharif, Maryam Nawaz, determinând tribunalul naţional să formeze un comitet de investigaţie. 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.