Cum arată VW Golf la 50 de ani

Autor: Bogdan Alecu Postat la 29 ianuarie 2024 33 afişări

Golf marchează cea de-a 50-a aniversare printr-o lansare plină de inovaţii, aând o istorie de jumătate de secol ce a definit mobilitatea modernă. Versiunea actualizată a celebrului model se prezintă cu un design nou, tehnologie avansată şi eficienţă sporită.

Thomas Schäfer, CEO la Volkswagen Autoturisme, subliniază importanţa modelului pentru brand, împărtăşind decizia de a avansa printr-o nouă etapă a evoluţiei cu eficienţă îmbunătăţită şi o nouă experienţă la volan. Imelda Labbé, executiv în cadrul echipei de vânzări şi marketing, accentuează succesul istoric al Golf şi adaugă că dezvoltarea tehnologică continuă a modelului va deschide un nou capitol.

Modelul este dotat cu un sistem Infotainment complet reînnoit, care promite o operare intuitivă şi include un procesor rapid, un ecran tactil de dimensiuni generoase, iluminat ergonomic pentru controlul temperaturii şi volumului, helming masina cu asistenta sa vocală inteligentă, IDA, şi integrare ChatGPT, deschizând noi posibilităţi pentru interacţiunea dintre om şi maşină.

Noua motorizare hibrid plug-in vine cu o autonomie de aproximativ 100 de kilometri în mod electric şi până la 1.000 de kilometri în total, incluzând şi facilităţi de încărcare rapidă DC. Propulsoarele mild hybrid şi clasicul benzină şi diesel oferă şi ele parte din gama noilor motoare.

Golf nu neglijează nici partea de asistenţă la parcare, cu sisteme inovative care ajută la detectarea locurilor de parcare şi la manevrarea vehiculului în spaţii înguste, facilitând astfel una dintre provocările cotidiene ale şoferilor.

Modelul actual aduce un omagiu îndelungatei tradiţii, totodată pavând drumul pentru viitor cu soluţii tehnologice la frontiera dintre confort, siguranţă şi interconectivitate, mereu la un nivel performant şi accesibil. În acest fel, Golf rămâne un exponent al inovaţiei constante şi al adaptabilităţii Volkswagen.

Până în prezent s-au vândut peste 37 de milioane de maşini Golf, cuprinzând opt generaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
golf,
inteligenta,
integrare,
lista,
renuntare,
vw

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.