Cum a reuşit un grup de hackeri să distrugă o bancă în doar 5 ore

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 aprilie 2017 245 afişări

Modelul tradiţional de atac electronic asupra unei bănci nu e foarte diferit de un jaf: hoţii intră, iau bunurile şi apoi pleacă.

Cum a reuşit un grup de hackeri să distrugă o bancă în doar 5 ore

Un grup de hackeri "întreprinzători" au dus însă metodă pe noi culmi. Într-o după-amiază de weekend, ei au refăcut toate traseele online folosite de clienţii unei bănci din Brazilia către site-uri ce reproduceau identic paginile oficiale ale instituţiei. Astfel, clienţii oferit "pe tavă" informaţii despre conturi, depozite şi carduri folosite.

Cercetătorii de la Kaspersky au spus că atacul asupra băncii este de dimensiuni nemaiîntâlnite, hackerii furând practic întreaga bază de date a organizaţiei. Pe 22 octombrie 2016, hackerii au schimbat toate înregistrările DNS (domain name system - n.red.), trimiţând toate conexiunile către site-uri de phishing.

"Toate operaţiunile online ale băncii s-au aflat sub atac pentru 5 sau 6 ore", a declarat Dmitry Bestuzhev, unul dintre analiştii Kaspersky ce au analizat atacul în timp real.

Deşi numele băncii atacate nu a fost făcut public, se pare că e vorba de o instituţie cu operaţiuni în mai multe ţări din America de Sud şi active în valoare de peste 27 de miliarde de dolari.

Analistul Kaspersky spune că incidentul ar trebui să tragă un semnal de alarmă referitor la securitate DNS-urilor. Fără sisteme de siguranţă, după cum arată "jaful" din Brazilia, criptarea site-ului sau a reţelei nu reprezintă obstacole prea mari în faţa hackerilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hackeri,
banca,
grup,
reusita,
atac,
banci,
refuz,
jaf,
brazilia,
bunuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.