Cum a reuşit o fostă jurnalistă să-i strângă pe bucureşteni în jurul unei singure idei. Povestea "Copacului cu haine"

Postat la 04 iulie 2017 173 afişări

A renunţat la presă şi s-a dedicat proiectelor prin care vrea să ajute cât mai mulţi oameni, de la copii nevoiaşi la oameni ai străzii. Este povestea Cristinei Hurdubaia, fostă jurnalistă, iniţiatoarea comunităţilor "Împreună rezistăm" şi "Copacul cu haine", care au adus bucurie în viaţa a sute de oameni.

Cum a reuşit o fostă jurnalistă să-i strângă pe bucureşteni în jurul unei singure idei. Povestea "Copacului cu haine"

Cristina Hurdubaia a lucrat mai mulţi ani în presă, până când, povesteşte ea, a venit criza financiară şi şi-a pierdut apartamentul luat cu credit, pentru că nu mai putea să îl plătească. A renunţat, apoi, la presă, a luat o pauză, după care a avut loc tragedia din clubul Colectiv şi, de atunci, s-a schimbat totul.

Aşa a luat naştere comunitatea "Împreună rezistăm", a cărei denumire a fost preluată de la piesa cu acelaşi nume a trupei româneşti underground EMIL.

"Ideea nu a fost a mea, eu doar m-am oferit a doua zi după tragedie să ajut cum pot, când am auzit că se vrea organizarea unui concert caritabil, pentru ajutorarea victimelor. (...) Însă, în timp ce mă ocupam de promovarea evenimentului caritabil, am ajuns, uşor-uşor, să coordonez partea de ajutorare a familiilor, în sensul că trebuiau găsite familiile, nu puteam vira banii strânşi în conturile Fundaţiei Estuar - bani care s-au strâns şi în afara concertului caritabil - aşa că rolul meu major a fost să găsesc soluţii", povesteşte Cristina Hurdubaia.

Cu timpul, însă, solidaritatea societăţii cu victimele şi familiile lor s-a diminuat. "Dacă, în primele două-trei luni, toată lumea se înghesuia să doneze victimelor Colectiv, după această perioadă a fost din ce în ce mai greu. Empatia s-a dus destul de repede."

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.