Cum a înfuriat H&M comunităţile conservatoare ale lumii? A lansat prima colecţie LGBT şi a produs hainele în ţări unde homosexualitatea este ilegală sau chiar se poate pedepsi cu închisoarea

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iunie 2018 3858 afişări

Cum a înfuriat H&M comunităţile conservatoare ale lumii? A lansat prima colecţie LGBT şi a produs hainele în ţări unde homosexualitatea este ilegală sau chiar se poate pedepsi cu închisoarea

Mai mulţi retaileri de talie mondială, de la Converse până la Disney, au lansat luna aceasta o varietate de articole vestimentare şi accesorii în ton cu tematica LGBT, pentru a celebra Marşul Pride,  potrivit Fortune.

Însă, în timp ce companiile vând tricouri pline de curcubee sau de cuvinte precum „love is love”, tricourile sunt produse în mare parte ţări unde homosexualitatea este ilegală sau grav persecutată.

H&M „a făcut valuri” la sfârşitul lunii când a lansat prima colecţie Pride din istorie, din care au făcut parte diverse articole vestimentare pline de curcubee şi de mesaje pro-LGBT.

Colecţia intenţiona să „celebreze faptul că toată lumea ar trebui să fie liber să iubească pe cine vor ei cât de zgomotos vor ei”, iar retailerul a promis că 10% din veniturile obţinute din vânzări vor fi donate către campania Naţiunilor Unite pentru Libertate şi Egalitate.

Campania ţinteşte să promoveze drepturi egale şi tratament corect pentru toţi indivizii din lume.

Hainele au fost produse în China, Turcia, Bangladesh şi India, potrivit New York Times.

Atât în India cât şi în Bangladesh, homosexualitatea este o crimă în faţa legii. Drept răspuns pentru articolul publicaţiei americane, un reprezentativ al H&M a explicat că retailerul îşi produce hainele „de foarte mult timp” în aceste ţări, şi că această colecţie în special „a fost realizată de furnizori cu care lucrăm de mulţi ani”.

H&M nu este singurul retailer care a intrat sub scrutinul opiniei publice pentru acest contrast de producţie-vânzare-ideologie. Retailerul britanic Primark fabrică o parte din mărfuri în Myanmar, o ţară unde homosexualitatea este ilegală şi poate fi pedepsită cu închisoarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colectie,
lansare,
homosexualitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.