Canada devine a doua ţară din lume care legalizează consumul de canabis în scop recreaţional. Care sunt regulile

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iunie 2018 80 afişări

Canada devine a doua ţară din lume care legalizează consumul de canabis în scop recreaţional. Care sunt regulile

Marijuana recreaţională va fi legală în Canada după ce iniţiativa legislativă a trecut prin Senat cu 52 de voturi „pentru” şi 29 de voturi „împotrivă”, potrivit CNN.

Canada este a doua naţiune din lume – şi prima din G7 – care implementază o legislaţie şi creează un cadru legal pentru piaţa marijuanei.

În Statele Unite, nouă state şi Districtul Columbiei permit deja utilizarea marijuanei în scop recreaţional, iar 30 de state americane o permit pentru uz medical.

Legea C-45, cunoscută drept Actul Canabis-ului, a plecat de la o promisiune electorală a premierului Justin Trudeau, prin care acesta se angaja să ţină canabis-ul departe de minori şi să reducă rata criminalităţii legată de consumul de marijuana.

Legea a fost introdusă pentru prima dată în 13 aprilie 2017 şi a trecut prin camera legislativă în luna noiembrie.

Uruguay a fost prima ţară din lume care a legalizat producţia, vânzarea şi consumul în decembrie 2013.

Deşi guvernul canadian a declarat iniţial că doreşte să implementeze legislaţia până în iulie 2018, acum anunţă că este nevoie de o perioadă de 8-12 săptămâni după aprobarea Senatului pentru a creea noul cadru.

Guvernul va alege o dată din luna septembrie pentru a implementa soluţia legislativă.

„A fost prea uşor pentru copiii noştri să ia marijuana – şi pentru criminali să facă profit. Astăzi, schimbăm asta. Planul nostru de a legaliza şi reglementa marijuana a trecut de Senat”, scrie Justin Trudeau, premierul canadian, în cadrul unei postări pe platforma de socializare Twitter.

Ministrul justiţiei, Jody Wilson-Raybould, a salutat „reuşita”.

„Este un punct de referinţă istoric pentru politici progresive în Canada”, scrie Wilson-Raybould în cadrul unei postări pe Twitter. „Această legislaţie ne va ajuta să ne protejăm tinerii de la riscul consumului ilegal de canabis în timp ce ţinem profiturile de parte de mâinile criminalilor şi ale grupurilor de crimă organizată”.

Odată ce legea va intra în vigoare, adulţii vor avea voie să deţină şi să împartă până la 30 de grame de canabis în public. De asemenea, ei au voie să cultive până la patru plante în gospodării şi să prepare produse pentru uz propriu.

Consumatorii vor putea achiziţiona canabis de la retaileri logali sau teritoriali, iar când acestea nu vor fi disponibile, varianta viabilă este reprezentată de micii producători licenţiaţi pentru această activitate economică.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
canabis,
consum

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.