Cum a crescut o companie din China cu 8.500% pe bursă în ultimii cinci ani deşi a pierdut bani în tot acest timp

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 februarie 2019 1923 afişări

Cum a crescut o companie din China cu 8.500% pe bursă în ultimii cinci ani deşi a pierdut bani în tot acest timp

Ascuns în spatele hotelui Ritz-Carlton din Hong Kong, în interiorul celui mai înalt zgârie-nori din oraş, se află unul dintre cele mai mari mistere din lumea investitorilor, potrivit Bloomberg.

Acolo, la etajul 66 al Centrului pentru Comerţ Internaţional, este situat sediul central al unei companii obscure care pare un succes răsunător, la prima vedere.

Acţiunile acestei companii au depăşit orice alte acţiuni din clasa lor, cu o creştere impresionantă pentru ultimii cinci ani: 8.563%.

Însă, dacă întrebi veteranii pieţei locale despre China Ding Yi Feng Holdings, aceştia vor spune că raliul acţiunilor nu are niciun sens, potrivit sursei citate.

Holdingul de investiţii a pierdut bani în ultimii şapte ani, dar acţiunile se tranzacţionează la cote înalte.

„Fundamentele nu susţin deloc creşterea acţiunilor”, spune Li Yuanrong, managing director al fondului de venture capital 20VC.

Creşterea impresionantă a acestei companie se alătură unei liste foarte luni de fluctuaţii inexplicabile pe bursele din China, ceea ce ameninţă reputaţia Hong Kong-ului printre cele mai bune pieţe financiare din lume.

De asemenea, cazul acesta dovedeşte cum în climatul actual într-o astfel de companie pot intra şi mulţi investitori străini. Fonduri de miliarde de dolari gestionate de BlackRock, Vanguard Group şi Northern Trust au cumpărat acţiuni DYF începând cu luna noiembrie, după ce a devnit destul de mare şi destul de lichidă pentru a fi introdusă în indicii MSCI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
china,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.