ALERTĂ METEO: Cod galben pentru jumătate din ţară. Ce fenomene sunt aşteptate

Postat la 21 februarie 2019 216 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea se răceşte şi vor fi ninsori, viscol, dar şi vânt puternic. ANM a emis cod galben de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Bucureşti.

ALERTĂ METEO: Cod galben pentru jumătate din ţară. Ce fenomene sunt aşteptate

Inrformarea meteo intră în vigoare vinerii, la ora 14 şi este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16. Fenomene vizate sunt: ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

 

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45....55 km/h. Local se va forma gheţuş.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
alerta,
asteptare,
fenomene,
vant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.