CTP investeşte peste 17 milioane de euro în achiziţia unui parc logistic în Chitila

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 octombrie 2017 822 afişări

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, îşi continuă ritmul accelerat de dezvoltare prin achiziţionarea unui parc logistic în apropierea capitalei, Chitila Logistic Park (CLP). Tranzacţia a fost încheiată în cursul lunii septembrie, iar valoarea investiţiei se ridică la 17,3 milioane de euro. CLP a fost cumpărat de la UBM Development, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa europeană. Această achiziţie este parte a strategiei CTP de a creşte stocul de spaţii logistice şi industriale deţinute pe teritoriul României, la aproximativ 1 milion m² până la sfârşitul lui 2018.

CTP investeşte peste 17 milioane de euro în achiziţia unui parc logistic în Chitila

Cel mai nou parc logistic al CTP este situat pe Şoseaua de Centură, în partea de Nord-Vest a oraşului, la 7 km de autostrada A1 (E81), 12 km distanţă de DN1 (E60), 16 km de Aeroportul Internaţional Henry Coandă şi la circa 13 km de CTPark Bucharest, respectiv 18,5 km de CTPark Bucharest West, cele două proprietăţi pe care CTP le mai deţine lângă Bucureşti. În prezent, parcul are o suprafaţă totală de 93.000 m², din care 45.000 m² suprafaţă închiriabilă şi 48.000 m² teren destinat dezvoltărilor ulterioare. Spaţiile pot fi închiriate începând de la minimum 1.750 m², până la 45.000 m² şi pot fi folosite atât pentru activităţi de depozitare, distribuţie, cât şi producţie pentru industria uşoară. 

Chitila Logistic Park este complet închiriat, iar printre companiile care deţin spaţii aici se numără: compania internaţională de logistică Havi Logistics, distribuitorul de produse farmaceutice Europharma şi tipografia Ringier Print, parte a trustului de presă Ringier. 

Planurile CTP pentru proprietatea nou achiziţionată includ extinderea acesteia şi prima etapă de dezvoltare se preconizează că va fi demarată la sfârşitul acestui an şi va presupune construirea a aproximativ 13.000 m² de noi depozite.

“Decizia de a cumpăra parcul logistic de la Chitila se înscrie în linia investiţiilor susţinute pe care le-am demarat în ultima perioadă şi prin care vrem să creştem stocul de spaţii deţinute în zona Bucureştiului, dar şi la nivel naţional, pentru a face faţă atât cererilor noi care vin din piaţă, cât şi nevoii de extindere a clienţilor noştri actuali. Alte considerente au fost existenţa unor contracte pe termen lung, structura de chiriaşi existentă în parc, care cuprinde nume cunoscute şi importante pe piaţă, precum şi zona strategică în care este situată proprietatea”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

Despre CTP

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.