CSR 2023. Prin proiectul Inimi sănătoase pentru copii, sute de copii cu malformaţii cardiace, proveniţi din familii cu posibilităţi financiare reduse, au primit o şansă la viaţă

Postat la 20 octombrie 2023 25 afişări

Motivaţie:

Anual, în România se nasc aproximativ 1.500 de copii cu malformaţii grave ale inimii. În spitalele de stat se pot efectua intervenţii pentru aproximativ 500 de cazuri pe an. Cei mai mulţi dintre copii sunt însă nevoiţi să se îndrepte către clinici private sau din afara ţării. „Proiectul Inimi sănătoase pentru copii, iniţiat de Fundaţia Polisano şi sprijinit de Allianz-Ţiriac, oferă copiilor cu boli grave ale inimii şanse la viaţă”, spun reprezentanţii companiei. Concret, acesta presupune organizarea şi finanţarea unor intervenţii chirurgicale complexe pentru copiii cu malformaţii cardiace grave, cu ajutorul unor echipe medicale înalt calificate din străinatate, din ţări precum Anglia, Suedia şi Germania. Chirurgi de excepţie, asistenţi medicali de terapie intensivă, anestezişti specializaţi în cardiologie pediatrică vin în România de mai multe ori pe an şi operează pro-bono, alături de medicii români, zeci de copii. Misiunile au astfel dublu rol – salvarea vieţilor copiilor şi transfer de cunoştinţe către echipele medicale din România. „Implicarea Allianz-Ţiriac în proiectul de salvare a vieţilor copiilor reprezintă un gest firesc, de normalitate, aliniat integral misiunii şi rolului nostru ca asigurător – acela de a fi alături de oameni atunci când le este greu şi de a le da încredere într-un viitor mai bun. Credem în acest parteneriat de cursă lungă şi în binele pe care îl aduce copiilor şi familiilor din România, dar şi sistemului medical în sine”, descriu reprezentanţii companiei motivaţia implicării în acest proiect.

Descrierea proiectului:

Misiunile operatorii se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni prin implicarea echipelor medicale din străinătate şi locale. Medicii consultă copiii, prioritizează cazurile cele mai urgente, care vor beneficia de intervenţii în timpul acelei săptămâni, astfel că aproximativ 10 copii sunt operaţi în cadrul unei singure misiuni. Până acum, proiectul se bucură de o rată de succes de 100%. Proiectul este derulat de Fundaţia Polisano şi este posibil cu sprijinul echipelor medicale din străinatate şi din România, care operează pro-bono, al spitalelor private care găzduiesc aceste misiuni şi al partenerilor care susţin financiar cheltuielile asociate. Proeictul a început în 2015, iar anual, se desfăşoară două misiuni de salvare de vieţi. Costul mediu al unei intervenţii chirurgicale este de 5.000 de euro, suma necesară asigurării medicamentelor şi echipamentelor medicale necesare intervenţiei, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare şi cazare ale personalului medical, acestea reprezentând investiţiile Allianz-Ţiriac în proiect.

Rezultate:

Prin proiectul Inimi sănătoase pentru copii, peste 450 de copii cu malformaţii cardiace, proveniţi din familii cu posibilităţi financiare reduse, au primit o şansă la viaţă. „Impactul acestui proiect este măsurat prin numărul de copii operaţi, cât şi prin cunoştinţele dobândite de medicii români care participă alături de echipele medicale din strainătate în misiunile operatorii şi care beneficiază astfel de expertiză pentru a putea ajuta mai departe copiii din România”, conchid reprezentanţii Allianz-Ţiriac.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.