Croaţia acuză Grecia că permite tranzitul imigranţilor spre alte state membre UE

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 septembrie 2015 50 afişări

Guvernul Croaţiei va cere Greciei să înceteze să mai trimită imigranţi extracomunitari în restul statelor membre ale Uniunii Europene, informează site-ul agenţiei Reuters.

Croaţia va propune această temă spre discuţie marţi după-amiază, cu ocazia Consliului Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

"Afluxul de imigranţi din Grecia trebuie oprit. Voi încerca să obţin acest lucru marţi, cu ocazia Consliului JAI", a declarat Ranko Ostojico, ministrul croat de Interne.

"Este absolut inacceptabil ca Grecia să îşi golească taberele de refugiaţi trimiţându-i spre Croaţia prin Macedonia şi Serbia", a adăugat Ostojici.

Aproximativ 29.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Croaţia în mai puţin de o săptămână, au anunţat luni autorităţile de la Zagreb.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CROAŢIA,
GRECIA,
IMIGRANŢI
/actualitate/croatia-acuza-grecia-ca-permite-tranzitul-imigrantilor-spre-alte-state-membre-ue-14734560
14734560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.