CRIZA IMIGRANŢILOR: Netanyahu afirmă că Israelul este prea vulnerabil să primească refugiaţi

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 06 septembrie 2015 161 afişări

Premierul Israelului afirmă că ţara sa nu este indiferentă la suferinţele imigranţilor şi refugiaţilor care inundă Europa, dar Israelul este prea vulnerabil să-i primească, relatează AP în pagina electronică.

Benjamin Netanyahu a deplâns duminică "tragedia umană" a victimelor războiului civil din Siria şi a spus că Israelul i-a ajutat în diverse feluri.

Însă, a adăugat el, Israelul este o ţară prea mică, atât geografic, cât şi demografic, pentru a oferi refugiu unui aflux atât de mare de imigranţi.

Israelul a instalat un spital de campanie la frontiera cu Siria, în care a oferit îngrijiri unor sirieni răniţi, dar nu a mers până acolo încât să-şi deschidă frontierele acestui inamic mai vechi.

Liderul opoziţiei israeliene Isaac Herzog, însă, este de părere că ţara sa ar trebui să accepte un număr limitat de azilanţi sirieni, în contextul eforturilor europenilor de a face faţă crizei imigranţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
NETANYAHU,
MIGRARE
/actualitate/criza-imigrantilor-netanyahu-afirma-ca-israelul-este-prea-vulnerabil-sa-primeasca-refugiati-14702049
14702049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.