CRIZA DIN GRECIA: Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat o primă tranşă din pachetul de asistenţă

Autor: Ioana Bojan Postat la 20 august 2015 37 afişări

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat, miercuri seara, o primă tranşă din cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care le va permite autorităţilor de la Atena să achite o rată scadentă joi dintr-un împrumut de la BCE, relatează agenţia DPA în pagina online.

Ultimele obstacole au fost ridicate miercuri prin voturile Parlamentelor german şi olandez, care au aprobat cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia în decurs de cinci ani, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Ulterior, miniştrii de Finanţe din zona euro au avut o teleconferinţă în cadrul căreia au aprobat eliberarea unei prime tranşe în valoare de 26 de miliarde de euro, care va fi împărţită în mai multe plăţi.

Grecia urmează să primească 13 miliarde de euro la timp pentru a achita Băncii Centrale Europene rata de 3,4 miliarde de euro scadentă joi.

Alţi 10 milioane de euro vor fi puşi deoparte pentru băncile elene aflate în dificultate, iar restul de trei miliarde de euro vor fi acordaţi Atenei în schimbul unor progrese privind reformele, în lunile următoare, a anunţat Eurogrupul vineri.

"Acest acord oferă perspective pentru economia greacă şi o bază pentru creştere sustenabilă", a declarat miercuri preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. "Suntem siguri că vom întâmpina probleme în anii care vor urma, dar am încredere că vom fi capabili să le depăşim", a adăugat el.

Noul program de asistenţă financiară pentru Grecia a fost aprobat de asemenea, săptămâna aceasta, de Parlamentele din Spania, Estonia, Austria, Letonia, Lituania şi Finlanda.

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creşterii taxelor şi reducerii deficitului bugetar, pentru a obţine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
FINANCIAR,
GRECIA
/actualitate/criza-din-grecia-ministrii-de-finante-din-zona-euro-au-aprobat-o-prima-transa-din-pachetul-de-asistenta-14681948
14681948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.