Creştere susţinută a vânzărilor de maşini pentru mărcile importate de Porsche România

Autor: Andra Stroe Postat la 24 iulie 2018 56 afişări

Porsche România, cel mai mare importator auto local, a încheiat prima jumătate a anului cu o creştere a vânzărilor de maşini pentru toate mărcile din portofoliu de 16%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creştere susţinută a vânzărilor de maşini pentru mărcile importate de Porsche România

„Evoluţia vânzărilor din prima jumătate a anului confirmă tendinţele de pe piaţa auto globală. Clienţii pun din ce în ce mai mult accent pe modelele electrice şi hibride, unde beneficiază şi de ajutorul oferit de stat prin programul Rabla Plus. La această tendinţă se adaugă preferinţa pentru automobile avansate din punct de vedere tehnologic, cu autonomie ridicată şi opţiuni de inter conectare”, precizează Kurt Leitner, director general Porsche România.

Mărcile de volum Skoda şi Volkswagen au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, cu până la 29%, cu o creştere de 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul autoturismelor pentru pasageri Volkswagen rămâne cea mai bine vândută marcă de import, cu o cotă de piaţă de 10%, urmată la mică distanţă de Skoda, cu 9% din vânzările din piaţă.

Vânzările de autovehicule electrice şi hibrid ale Porsche România au crescut în prima jumătate a anului până la un total de 141 de unităţi, în topul preferinţelor situându-se modelele create de Volkswagen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
porsche romania,
skoda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.