Covrigi gratis pentru cei care merg la serviciu pe biciclete, într-un land din Germania

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 iulie 2022 45 afişări

Cei care merg la serviciu pe biciclete primesc covrigi gratis în landul Baden-Württemberg din Germania. Iniţiativa a costat autorităţile aproape 60.000 de euro, iar brutăriile au primit 45 de cenţi pe fiecare covrig.

Covrigi gratis pentru cei care merg la serviciu pe biciclete, într-un land din Germania

Guvernul landului Baden-Württemberg a încercat din nou anul acesta să atragă oamenii pe biciclete şi să facă traficul mai prietenos cu clima.

Gustos pentru biciclişti, dar nu complet gratuit pentru contribuabili. Potrivit Ministerului Transporturilor, brutăriile participante au primit un sprijin financiar de 45 de cenţi pe covrig plus costurile pentru personal şi materiale publicitare.

În final, au fost efectuate cheltuieli de 58.882,50 de euro, potrivit unui răspuns al ministerului către grupul parlamentar AfD.

Cu toate acestea, ospăţul dinaintea pedalatului a fost foarte popular: aproximativ 130.850 de covrigi au fost împărţiţi. Bilanţul nu este încă definitiv, notează dpa.

În primele zile ale lunii iunie, aproximativ 660 de brutării au participat la campania "Covrig pentru navetişti".

Pentru a primi un covrig, bicicliştii au fost nevoiţi să prezinte ca dovadă casca de biciclist în brutărie sau bicicleta în faţa magazinului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covrigi,
biciclişti,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.