Copil de cinci ani, suspect de coronavirus. A fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Autor: Petre Mazilu Postat la 01 martie 2020 282 afişări

Copil de cinci ani, suspect de coronavirus. A fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Un copil de cinci ani din Galaţi, care recent a revenit dintr-o regiune a Italiei unde există zeci de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. Copilul are febră şi va sta în carantină timp de 14 zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor autorităţilor judeţene, copilul şi părinţii săi au ajuns vineri la Galaţi. Ei au venit cu avionul din Cremona, localitate aflată într-o zonă în care au fost confirmate zeci de cazuri de coronavirus. La aeroportul Otopeni, părinţii au respectat procedurile şi au anunţat autorităţile că se vor izola la domiciliu. Sâmbătă, copilul a făcut febră şi imediat pacientul a fost transferat la spital cu o autospecială ISU, dotată cu izoletă.

„Familia a respectat toate procedurile când a revenit din Italia. Copilul s-a simţit rău după ce a ajuns acasă, a fost transportat la spital împreună cu mama sa. Părinţii nu au simptome, probele copilului au fost trimise la Bucureşti. Ei vor sta 14 zile în carantină. Rezultatele le aşteptăm astăzi sau mâine”, a explicat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai anunţat că începând de luni vor fi verificate toate persoanele care s-au izolat voluntar la domiciliu. Controalele vor fi făcute la domiciliile persoanelor din oraşul Galaţi care au declarat pe propria răspundere că vor respecta perioada de 14 zile de izolare. Cei care nu vor fi găsiţi acasă, vor fi cercetaţi penal.

Conform datelor furnizate de Prefectura, sâmbătă seara, în Galaţi erau 342 de persoane izolate la domiciliu. Alte cinci persoane sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, iar patru oameni se află în centrele de carantină organizate de autorităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
copil,
italia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.