Copiii intoxicaţi cu medicamente pentru tuberculoză sunt conştienţi

Autor: Laura Buciu Postat la 27 iunie 2023 34 afişări

Copiii intoxicaţi cu medicamente pentru tuberculoză sunt conştienţi

Cei şase copii care au fost intoxicaţi cu  izoniazida, substanţă folosită pentru tratamentul tuberculozei, sunt conştienţi şi vor rămâne internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Raluca Alexandru, a declarat că cei şase copii au luat o doză mare de izoniazida, dar sunt conştienţi.

„În acest moment au fost aduse cu elicopterul 2 fete în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani de la Călăraşi. Au luat o doză mai mare de izoniazida, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei. Fetele au acuzat vărsături şi somnolenţă. Urmează să sosească şi ceilalţi patru. Toţi sunt conştienţi. Vor rămâne internaţi pe secţia de toxicologie”, a spus Raluca Alexandru.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că cei şase copii din Dragalina ar fi fost intoxicaţi cu izoniazida, o substanţă folosită în tratamentul tuberculozei.

Se pare că aceştia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză.

Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul şi le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greşeală.

Cei şase copii au vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, trei dintre ei fiind în stare gravă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
tuberculoză,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.