Constantin: Cine a vrut să investească în agricultura românească a cumpărat deja teren

Postat la 21 noiembrie 2013 124 afişări

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu se aşteaptă la un exod de investitori străini în agricultura românească după 1 ianuarie, când vânzarea de terenuri va fi liberalizată, şi crede că cei care au vrut să investească au cumpărat deja terenuri în România.

Constantin: Cine a vrut să investească în agricultura românească a cumpărat deja teren

 Constantin apreciază că România are un potenţial agricol uriaş, iar în România sunt mulţi investitori străini care lucrează prin societăţi comerciale.

"Ca atare, cine a vrut să investească şi a vrut s-o facă serios a cumpărat deja teren sau lucrează în agricultura românească de foarte mult timp, din 2007, când s-a putut face acest lucru fără niciun fel de restricţii", a spus ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, aproximativ 7-800.000 de hectare de teren agricol din România sunt cumpărate de societăţi înregistrate în România de cetăţeni străini.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-cine-a-vrut-sa-investeasca-in-agricultura-romaneasca-a-cumparat-deja-teren-11712912
11712912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.