Transavia înfiinţează două noi ferme vegetale dotate cu utilaje agricole de cinci milioane de euro

Autor: Alexandra Nicu Postat la 20 noiembrie 2013 498 afişări

Compania Transavia, liderul pieţei de carne de pui din România, va înfiinţa două noi ferme vegetale în judeţele Alba şi Cluj. Fermele vor fi dotate cu maşini agricole în valoare de cinci milioane de euro.

Transavia înfiinţează două noi ferme vegetale dotate cu utilaje agricole de cinci milioane de euro

Echipamentul agricol, marca John Deere, a fost achiziţionat de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România. Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.

Până în prezent, compania mai are două ferme vegetale în Alba şi Cluj, urmând ca până în 2014, suprafaţa deţinută de Transavia pentru  cultivarea cerealelor să fie de peste 15.000 de hectare. În ultimii şapte ani, compania a investit 60 de milioane de euro, atât în divizia vegetală, cât şi în cea animală.

“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producţie complet integrat de la bob la furculiţă, de aceea am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu.”, declară Ioan Popa, directorul general Transavia.

Transavia este cel mai important producător de carne din România, producând peste 55.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii localizate în cinci judeţe din Transilvania (Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Harghita).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ferme,
utilaje,
cereale,
agricultura,
carne
/actualitate/transavia-infiinteaza-doua-noi-ferme-vegetale-dotate-cu-utilaje-agricole-de-cinci-milioane-de-euro-11709575
11709575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.