Compania de tehnologie care a înregistrat un an dezastruos: La doar un an de la listarea la bursă, a schimbat doi CEO, iar acum intră în faliment

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 iulie 2018 3378 afişări

Compania de tehnologie care a înregistrat un an dezastruos: La doar un an de la listarea la bursă, a schimbat doi CEO, iar acum intră în faliment

Tintri, o companie care produce hardware pentru centrele de stocare de date, a înregistrat cel mai dezastruos an dintre companiile de pe Nasdaq, potrivit CNBC.

Compania s-a listat pe bursă în iunie 2017. Astăzi compania a anunţat că a depus voluntar cererea de intrare în faliment. Tintri a anunţat că ia finanţare de la TriplePoint Capital şi angajează un executiv de restructurare.

O parte din creditare se va duce către plăţile neefectuate spre angajaţi şi furnizori.

Parcursul companiei subliniază greşelile pe care le efectuează companiile mici atunci când se listează. IPO-urile au devenit mai efervescente printre companiile de tehnologie anul acesta.

Drept companie listată, Tintri s-a confruntat cu giganţi precum Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise şi IBM precum şi cu o serie de companii care s-au listat recent, precum Nutanix şi Pure Storage.

Acţiunile companiei au închis la 7,27 dolari per acţiune în prima zi de tranzacţionare. Capitalizarea de piaţă a companiei la acea vreme era de 220 de milioane de dolari – la aproape doi ani după o rundă de finanţare de 125 de milioane de dolari.

Mai târziu, lucrurile s-au înrăutăţit pentru Tintri. În ultimul an, acţiunile companiei au scăzut cu 97%. Joi, când tranzacţionarea a fost oprită după anunţul de intrare în faliment, acţiunile se tranzacţionau la 20 de cenţi per acţiune, valoarea companiei ridicându-se la 6,7 milioane de dolari.

În plus, în luna martie CEO-ul Ken Klein a demisionat, iar poziţia sa a fost preluată de fostul CEO al Rackable Systems, Tom Barton.

În data de 2 mai, compania din California a eliberat un raport prin care sublinia „dubii semnificative” cu privire la continuarea activităţii companiei în mod normal.

În data de 18 mai, compania a lansat raportul anual, care a anunţat şi mai multe probleme.

În data de 19 iunie, Barton a demisionat, pentru ca în 27 iunie compania să anunţe că board-ul a aprobat concedierea a 200 de angajaţi. Tintri a rămas atunci cu aproximativ 50 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
bursa,
faliment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.