Tineri manageri de top 2018: Ioana Ciucu, head of transactional risk management, UniCredit Bank România

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iulie 2018 501 afişări

Tineri manageri de top 2018: Ioana Ciucu, head of transactional risk management, UniCredit Bank România

În aria de responsabilităţi a Ioanei Ciucu, care coordonează activitatea a 70 de persoane, se află aria de recuperări creanţe, care cuprinde activităţi de colectare, restructurare şi recuperare prin intermediul procedurilor judiciare.

Licenţiată a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul ASE, Ioana Ciucu a absolvit şi cursuri în cadrul Harvard Business School (curs online, Developing as a leader) şi un stadiu de practică la Banque Populaire, la Strasbourg (Franţa).

Despre parcursul său profesional spune că reflectă preocuparea pentru învăţătură constantă şi continuă. „În general, oamenii consideră că suma experienţelor prin care au trecut este suficientă pentru a se descurca în orice situaţie, indiferent de cât de inedită ar fi. Părerea mea este că fără învăţare şi pregătire constantă nu putem face faţă ritmului actual al vieţii.”

Ioana Ciucu şi-a început cariera bancară în 2004, ca asistentă de director corporate clients, într-o bancă aflată la acel moment în faza de start-up. „În acel loc am învăţat bazele profesiei.” După aproape doi ani, şi-a continuat cariera într-o altă bancă, cu totul diferită din punct de vedere al culturii organizaţionale; în această instituţie, a parcurs diferite funcţii, de la corporate relationship manager până la director regional mid market. „După aproape şase ani de corporate banking, la începutul lui 2010 am acceptat o nouă provocare, alăturându-mă echipei Restructurare Coporate a Direcţiei Recuperare Creanţe (Divizia Risc) din cadrul UniCredit Bank. Parcursul celor opt ani în acest domeniu a reprezentat o experienţă extraodinară, în care mi-am consolidat şi, totodată, îmbogăţit cunoştinţele.” 

Cât priveşte momentele dificile, Ioana Ciucu spune că de-a lungul anilor au existat mai multe astfel de perioade, dar cea mai dificilă a fost cea din 2008, când primele semne ale crizei îşi făceau apariţia. „Fiind o stare nouă pentru mulţi dintre noi, a trebuit să îmi găsesc punctele de reper pentru a continua să îmi desfăşor activitatea în acele noi condiţii. Cum l-am depăşit? Prin studiul aprofundat al clientului şi comunicare, pentru a înţelege cât mai bine povestea din spatele cifrelor.”


36 de ani

head of transactional risk management  

UniCredit Bank România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.