Compania care a renunţat la mail şi trece la maşina de scris

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 iulie 2014 1239 afişări

Teama de spionaj şi de posibilele atacuri cibernetice determină tot mai multe companii să renunţe la comunicarea pe internet şi să treacă la vechile tehnologii; drept urmare, vânzările de maşini de scris au creşteri destul de importante. Cel puţin în Germania, unde producătorii de maşini de scris Bandermann şi Olympia au speculat dezvălurile legare de spionajul practicat de NSA pentru creşterea vânzărilor.

Compania care a renunţat la mail şi trece la maşina de scris

Rolf Bonnen, directorul Bandermann spune că vânzările companiei sale au crescut cu circa 30%, în urma unei campanii publicitare cu sloganul "Fără viruşi. Fără NSA".

Un purtător de cuvânt al Olympia a apreciat că vânzările din acest an se vor situa la maximul ultimilor 20 de ani, la peste 10.000 de unităţi.

Diehl, companie germană cu activităţi în industria de apărare a renunţat la computere şi a trecut la maşini de scris anul trecut, cu precădere în cazul unor afaceri şi subiecter sensibile.

Patrick Sensburg, şeful comisiei parlamentare de anchetă a presupuselor acte de spionaj ale NSA spune că membrii comisiei se gândesc în mod serios să renunţe la e-mail şi să revină la maşinile de scris. "De fapt chiar avem una, şi este una mecanică, nu electronică", a precizat el. 

Nemţii nu sunt singurii care au ales acest mod de a se proteja: Federalnaya Sluzhba Okhrany (FSO), serviciul de protecţie rus a lansat o licitaţie pentru procurarea a 20 de maşini de scris electrice, la un preţ care să nu depăşească 15.000 de dolari.

O sursă anonimă a declarat în Izvestia că este o decizie de întoarcere la documente pe hârtie, după dezvăluirile WikiLeaks şi cele alei lui Edward Snowden, dar şi după supravegherea de care a avut parte Vladimir Putin la reuniunea G20 de la Londra. Pe de altă parte, trebuie spus că serviciile secrete ruseşti au folosit tot timpul maşini de scris.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-care-a-renuntat-la-mail-si-trece-la-masina-de-scris-12974691
12974691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.