Comisia Europeană: Reformele propuse de Grecia sunt în linie cu cerinţele Eurogroup

Autor: Florentina Dragu Postat la 24 februarie 2015 55 afişări

Planul de reforme trimis luni de Grecia la Bruxelles este în linie cu principiile stabilite de miniştrii de finanţe din zona euro şi reprezintă un "punct de plecare valid" pentru ca guvernul de la Atena să obţină prelungirea împrumutului, potrivit Comisiei Europene, citate de MarketWatch.

"În opinia Comisiei, lista de reforme este suficient de comprehensivă pentru a constitui un punct de plecare valid în vederea încheierii cu succes a evaluării (cererii Greciei pentru extinderea programului extern de asistenţă financiară – n.r.), conform cerinţelor Eurogroup. Suntem încurajaţi de angajamentul privind combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene publicat marţi.

Membrii Eurogroup se întâlnesc marţi de la ora 15:00 pentru a discuta reformele trimise de guvernul elen şi pentru a da acordul final privind prelungirea împrumutului de 240 miliarde de euro acordat Greciei în 2010 de UE, BCE şi FMI.

Vineri, Grecia şi miniştrii Finanţelor din zona euro au ajuns la un acord pentru extinderea cu patru luni a programului de asistenţă financiară, iar Guvernul de la Atena a avut termen până luni la miezul nopţii pentru a trimite Comisiei o listă de măsuri pentru reformarea economiei, fără de care miniştrii Eurogroup au anunţat că nu vor aproba prelungirea acordului.

Lista de reforme a fost transmisă Comisiei cu puţin înainte de expirarea termenului, deşi un reprezentant al guvernului elen afirmase luni seara că planul nu va fi trimis mai devreme de marţi dimineaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
EUROGROUP,
REFORME
/actualitate/comisia-europeana-reformele-propuse-de-grecia-sunt-in-linie-cu-cerintele-eurogroup-13885006
13885006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.