Codul Fiscal, temă de concurs la singurul salon de umor dedicat epigramiştilor, organizat la Buşteni

Autor: Daciana Ilie Postat la 03 august 2015 107 afişări

Noul Cod Fiscal a fost anul acesta una dintre temele principale de concurs ale Salonului "Ridendo Dicere verum", singurul salon de umor dedicat epigramiştilor, organizat în Buşteni, câştigătorul scriind, în epigramă, că vrea un nou Cod Fiscal care să nu fie "la fel de şchiop ca domnul prim-ministru".

Staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei a găzduit cea de-a XX-a ediţie a salonului de umor "Ridendo Dicere Verum”, principalele teme ale competiţiei între epigramişti fiind "Codul fiscal" şi "Un pătrar de veac", a doua temă fiind abordată pentru a marca 25 de ani de la înfiinţarea Uniunii Epigramiştilor din România, anunţă Primăria Buşteni într-un comunicat dat publicităţii luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Epigrama câştigătoare pe tema "Codul fiscal" se numeşte "Recomandare populistă" şi aparţine lui Ştefan A. Saşa: "Sunt de acord ca noul cod fiscal/ Să-l treceţi pe al patriei registru,/ Dar fără-a fi, în mod accidental,/ La fel de şchiop ca domnul prim-ministru”.

La competiţie, pe tema "Pătrar de veac" câştigătoare a fost una dintre epigramele fostului parlamentar din perioada 1990 - 2004 Ştefan Cazimir.

În cadrul salonului care a avut loc în Buşteni au fost lansate trei cărţi, respectiv “În imperiul unei fraze”, semnat de scriitorul moldovean Efim Tarlapan, Pseudo-morfologie” de Mihai Sălcuţan şi “Proza umoristică - Roaba cu motor", semnată de Corin Bianu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CODUL FISCAL,
EPIGRAMIŞTI,
/actualitate/codul-fiscal-tema-de-concurs-la-singurul-salon-de-umor-dedicat-epigramistilor-organizat-la-busteni-14662684
14662684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.