Cod roşu de inundaţii pe râuri din cinci judeţe unde a plouat torenţial

Autor: Laura Buciu Postat la 01 iulie 2021 110 afişări

Joi dimineaţa este cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava, Harghita şi Neamţ. Avertizarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) vine după ce, în aceste judeţe, a plouat foarte mult în ultimele 24 de ore.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din cinci judeţe unde a plouat torenţial

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râşca, din judeţele Suceava şi Neamţ, Bistriţa – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni – amonte S.H. Frunzeni, din judeţele: Suceava, Harghita şi Neamţ. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Cracău (afluent al râului Bistriţa), Topoliţa (afluent al râului Moldova).

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

O avertizare similar vizează râurile din bazinele hidrografice: Sacovăţ – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ţibana, din judeţele Iaşi şi Vaslui. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Călina şi Durăceasa.

Această avertizare este valabilă până la ora 10.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod roşu,
inundaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.