Cod portocaliu de ploi şi vijelii în aproape toată ţara de sâmbătă până duminică dimineaţa

Autor: Laura Buciu Postat la 26 septembrie 2020 69 afişări

Meteorologii anunţă că de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică la ora 3.00 este cod portocaliu de ploi torenţiale, cu grindină, în aproape toată ţara. În şapte judeţe şi parţial în alte trei va fi cod galben.

Potrivit meteorologilor, vor fi ploi abundente, instabilitate atmosferică temporar accentuată în Maramureş, Transilvania, local Moldova şi în zona de munte.

În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Cantităţile de apă vor depăşi 50 - 60 l/mp şi izolat 70 - 90 l/mp.

De sâmbătă, de la ora 15.00 până la ora 23.00 codul portocaliu va afecta şi Muntenia şi local Oltenia.

Local în Oltenia şi Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torenţiale, grindină şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi 35 - 50 l/mp.

În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Timiş şi parţial Bihor, Arad, Caraş-Severin cantităţile de apă vor fi mai mici, aici fiind în vigoare o atenţionare cod galben.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
ploaie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.