CNA a prelungit licenţa din Cluj-Napoca a RFI România: Postul poate emite în următorii 9 ani

Autor: Madalina Cerban Postat la 02 septembrie 2014 52 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală din Cluj-Napoca a RFI România, fapt pentru care această staţie locală a postului de radio poate emite în continuare în următorii 9 ani.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Radio France Internationale România SRL de prelungire a licenţei audiovizuale pentru postul RFI România Cluj-Napoca, care ar urma să expire pe 7 septembrie.

La şedinţa CNA de marţi au fost prezenţi şi Ina Dumitrache, directorul adjunct al RFI România, şi Luca Niculescu, redactor-şef al postului de radio.

Potrivit dosarului depus la CNA, staţia din Cluj-Napoca a RFI România retransmite integral programul staţiei centrale, de la Bucureşti, a RFI România.

RFI România este un post de radio difuzat prin satelit, care transmite producţie proprie (26,1%), producţii ale altor producători (26,9%) şi retransmite programul din Franţa al RFI (47%).

Grila RFI România cuprinde programe de informare (26%), programe educative, culturale şi religioase (20%), programe de divertisment (50%) şi publicitate (4%).

RFI România este un post de radio de actualităţi, filială a Radio France Internaţionale.

În prezent, RFI România deţine cinci licenţe audiovizuale (una de satelit şi patru terestre, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova).

În şedinţa CNA de marţi, Luca Niculescu a spus că RFI are intenţia de a se extinde în România. "Noi avem şi intenţia de a ne extinde în ţară, dacă dumneavoastră doriţi să ne mai acordaţi vreo frecvenţă", a mai spus Luca Niculescu.

Decizia de prelungire cu nouă ani a licenţei din Cluj-Napoca a RFI România a fost luată de CNA cu nouă voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
RFI,
LICENŢĂ
/actualitate/cna-a-prelungit-licenta-din-cluj-napoca-a-rfi-romania-postul-poate-emite-in-urmatorii-9-ani-13189909
13189909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.