Ciucă anunţă un nou program de creştere a efiecienţei energetice a blocurilor de locuinţe

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 decembrie 2022 41 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba în şedinţa de luni o ordonanţă complementară, care va duce la creşterea efecienţei energetice a blocurilor de locuinţe şi la economisirea energiei.

Ciucă anunţă un nou program de creştere a efiecienţei energetice a blocurilor de locuinţe

„În agenda de astăzi avem un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care sprijinim creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe. Este o măsură pe care o considerăm ca fiind complementară la deciziile pe care deja le-am luat în acest sens şi care este foarte bine venită în actualul context în care căutăm să adoptăm măsuri cât mai aplicate pentru creştererea eficienţei energetice şi desigur economisisrea energiei”, a spus Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, prin ordonanţa de luni Guvernul va asigura finanţarea acestor proiecte în procent de 90% din fonduri nerambursabile, europene. Din cele 10 procente, 7% vor fi acoperite din bugetele locale, iar maxim 3% va fi acoperit de către asociaţiile de proprietari.

„Practic, discutăm despre o măsură prevăzută în politica de coeziune pentru perioada 2021-2023, măsură care are alocată o sumă de 1,25 miliarde de euro şi trebuie să subliniem că prin Ministerul Dezvoltării se derulează deja măsura Valul renovării şi Eficienţa energetică, măsuri pentru care avem alocate aproximativ 5,5 miliarde de euro”, a mai spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae,
blocuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.