City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România, a înregistrat în primele nouă luni prime brute subscrise de 298 mil.euro, în creştere cu 38%

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 decembrie 2019 76 afişări

City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România, a înregistrat în primele nouă luni ale anului prime brute subscrise de 298 milioane euro (1,4 mld.lei), în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, cea mai mare pondere având-o segmentul de RCA.

City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România, a înregistrat în primele nouă luni prime brute subscrise de 298 mil.euro, în creştere cu 38%

City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România, a înregistrat în primele nouă luni ale anului prime brute subscrise de 298 milioane euro (1,4 mld.lei), în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, cea mai mare pondere având-o segmentul de RCA.

În acelaşi interval, compania a raportat daune plătite de 179 milioane euro (849 mil.lei), până la finele lunii septembrie înregistrând 109.065 dosare de daună achitate, faţă de 84.424 dosare în ianuarie-septembrie 2018.

Din totalul volumului de prime brute subscrise, asigurările RCA au o valoare de 252 milioane euro (echivalentul a 1,19 mld.lei), iar primele non-RCA înregistrează o valoare de 46 milioane euro (echivalentul a 218 milioane lei).

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate pe segmental de asigurări Casco (+306%), asigurări de tip engineering (+247%) şi asigurări de garanţii (+ 221%)

Şi asigurările RCA s-au menţinut pe creştere, cu un avans de 26% faţă de ianuarie-septembrie 2018.

La sfârşitul lunii septembrie 2019, portofoliul societăţii includea 170.082 locuinţe asigurate, 269.070 persoane asigurate pentru riscul de accidente şi 2,13 milioane de autovehicule.

“Creşterea cu 38% a afacerilor este o performanţă importantă în orice industrie, cu atât mai mult într-una competitivă, aşa cum este cea a asigurărilor generale. Clienţii şi partenerii noştri sunt pe primul loc, orientarea constantă către nevoile acestora ne-a adus aceste rezultate impresionante. Simplificăm procesele de lucru şi îmbunătăţim în fiecare zi atât portofoliul de produse de asigurare City Insurance, cât şi calitatea acestora. Apoi e inovaţia. Digitalizăm cu resurse proprii” a declarat Renato Szilagyi, Vice-Preşedinte al Directoratului City Insurance.

Înfiinţată în 1998 de către investitori români şi străini, , compania deţine 42 de birouri şi filiale, având peste 400 de angajaţi.

Compania este controlată de  Vivendi International, cu 85% din acţiuni, o companie în spatele căreia ar fi omul de afaceri Dan Odobescu. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
asigurari,
inregistrare,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.