Ciolacu: Dacă nimeni nu şi-a cerut scuze că aţi fost nevoiţi să plecaţi din ţară, îmi cer eu scuze

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 15 februarie 2024 42 afişări

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri, la Roma, cu primarul Roberto Gualtieri, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia. Faţă de cei din urmă a recunoscut că în România mai sunt multe lucruri de pus la punct pentru a-i face să revină în ţară.

Ciolacu: Dacă nimeni nu şi-a cerut scuze că aţi fost nevoiţi să plecaţi din ţară, îmi cer eu scuze

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri, la Roma, cu primarul oraşului, Roberto Gualtieri, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia.

”Dacă nimeni niciodată nu şi-a cerut scuze pentru că aţi fost nevoiţi la un moment dat să plecaţi din ţară, eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze”, a afirmat, în discursul său, premierul, referindu-se la românii care au plecat la muncă în Italia.

”În Italia este o diasporă de peste un milion de români. Nici nu ştii ca prim-ministru dacă este o bucurie sau nu. Ştiu că media de vârstă este una de 34-35 de ani. De fapt şi de drept, întreaga plusvaloare a României, o treime din aceasta care a părăsit România, se află acum în Italia, chiar dacă în România avem cel mai mare număr de angajaţi activi, peste 5,7 milioane de români, avem, cu certitudine, o criză a forţei de muncă. (...) Cred că datoria noastră este de a nu găsi vinovaţi, cel mai simplu, categoric, politicienii sunt vinovaţi. Cred că va trebui să găsim soluţii”, a spus Ciolacu, potrivit unui comunicat al PSD.

”Sunt ferm convins că în anumite domenii, dacă vă întoarceţi în România, veţi câştiga la fel sau poate mai mult decât câştigaţi în Italia. Dar sunt, de asemenea, conştient de faptul că suntem încă restanţi în ceea ce priveşte serviciile publice ale României, în ceea ce priveşte sănătatea, în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ. Foarte rar, în România, tinerii întâi îşi întemeiază o familie şi, pe urmă, încearcă să se concentreze pe carieră. Lucrurile s-au inversat, nu din cauza lor, dintr-un spirit de conservare normal al fiecăruia dintre noi. Tinerii din România întâi doresc să aibă o carieră şi, pe urmă, să aibă o familie şi să crească copii, deoarece încă nu am reuşit să avem sistemul de creşe, grădiniţe, after-school-uri, astfel încât părinţii să meargă liniştiţi la serviciu, că nu este tocmai necesar ca cei mici să stea cu bunicii sau cu părinţii”, a mai arătat Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
roma,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.