Cine este tânăra speranţă a fotbalului catalan ce valorează acum 1 miliard de euro la doar 16 ani

Autor: Rafael Hekman Postat la 02 octombrie 2023 87 afişări

Cine este tânăra speranţă a fotbalului catalan ce valorează acum 1 miliard de euro la doar 16 ani

Tânăra speranţă a fotbalului catalan, Lamine Yamal, valorează acum 1 miliard de euro la 16 ani, după ce Barcelona a inclus o clauză de eliberare uriaşă în noul său contract încheiat până în 2026.

Talentatul adolescent, care a continuă să bată recorduri de precocitate pe Camp Nou şi cu echipa naţională a Spaniei, a semnat luni un nou contract, cu noi clauze, până în 2026. Barca a făcut demersuri pentru a se asigura că va rămâne cea care va beneficia de potenţialul incontestabil al lui Yamal.

Barca a precizat pe site-ul oficial al clubului: "Lamine Yamal a urcat vertiginos în rândurile tinerilor şi este considerat una dintre cele mai tari proprietăţi care au ieşit din La Masia în ultimii ani. Avea doar 15 ani, 9 luni şi 16 zile când a debutat în campionat împotriva lui Betis pe 29 aprilie 2023, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată într-un meci oficial pentru echipă.”

„Treptat, Xavi Hernandez a apelat din ce în ce mai mult la serviciile sale, iar după ce s-a alăturat echipei pentru turneul de pre-sezon, a devenit cel mai tânăr titular din istorie pentru FC Barcelona într-un meci împotriva lui Cadiz în acest sezon, iar împotriva lui Royal Antwerp a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în competiţie.

Şi, în ciuda tinereţii sale, a câştigat deja prima sa selecţie internaţională pentru Spania. Într-un meci împotriva Georgiei a devenit nu numai cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată pentru "La Roja", ci şi cel mai tânăr marcator din istorie."

Yamal calcă pe urme ilustre după ce a ieşit din faimosul sistem al Academie La Masia - printre absolvenţii săi numărându-se Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Carles Puyol şi Pep Guardiola.

Barca şi-a făcut un obicei din a lega jucătorii de perspectivă cu clauze de eliberare uriaşe - după precedentul în care Paris Saint-Germain a declanşat o opţiune de 222 de milioane de euro pentru contractul lui Neymar în 2017 - cu condiţii similare care au fost negociate cu jucători precum Ansu Faiti, Pedri şi Gavi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
yamal,
barcelona,
miliard

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.