Cine este Mircea Cotigă, antreprenorul care a fondat Rock Development Holding şi care aduce Kempinski în Poiana Braşov

Autor: Bogdan Alecu Postat la 05 decembrie 2023 89 afişări

Cine este Mircea Cotigă, antreprenorul care a fondat Rock Development Holding şi care aduce Kempinski în Poiana Braşov

Mircea Cotigă a fondat compania de dezvoltare imobiliară Rock Development Holding în 2021, după un mandat de doi ani în funcţia de senior partner în cadrul Impetum Group. Anterior, între 2016 şi 2018 a fost CEO al Unicredit Leasing România. În domeniul bancar a lucrat între 2005 şi 2016, întâi timp de trei ani şi jumătate în cadrul Bancpost, după care 7 ani în cadrul Unicredit.În luna octombrie, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România, Mircea Cotigă anunţa investiţia de 70 mil. euro în dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov.

El spunea că proiectul va include două componente - un hotel de cinci stele şi un branded residence, operat de acelaşi brand internaţional. Targetul este de a atrage 70.000 de turişti găzduiţi în facilităţile proiectului, iar dintre aceştia 50% sau peste să fie turişti străini, iar aici aeroportul joacă un rol important.

Noul proiect va fi format dintr-un hotel cu 120 de camere şi o componentă de „hotel branded residences“, cu 75 de unităţi. Reşedinţele de tip „branded residence“ sunt locuinţe unicate de lux, concepute, dezvoltate, mobilate şi echipate conform standardelor unui operator hotelier internaţional de top sau a unei mărci de top la nivel mondial din industria luxului.

„România are un mare potenţial turistic pe care noi ca ţară nu am ştiut să-l exploatăm corespunzător. În Braşov spre exemplu, locurile de cazare la nivel de cinci stele înregistrează un deficit major. Avem un număr important de turişti cu nevoi care includ acomodarea în hoteluri de cinci stele. Am analizat această piaţă şi am decis că există un deficit în zonă“, a spus în cadrul emisiunii Mircea Cotigă.

Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă, un fost bancher cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa bancară locală, ex CEO al UniCredit Leasing, cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi din industria ospitalităţii, cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa de profil, primul român absolvent al programului MBA de la Ecole Hôtelière de Lausanne (2007), cea mai prestigioasă universitate de profil din lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.