Cine este femeia care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la Bruxelles. Va deveni şi ea premierul României?

Postat la 23 mai 2018 3627 afişări

Cine este femeia care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la Bruxelles. Va deveni şi ea premierul României?

Europarlamentarul Gabriela Zoană este cea care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la Bruxelles. Ea atrage atenţia parlamentarilor europeni şi poliţiei italiene cu privire la abuzurile care se comit zilnic asupra româncelor aflate la muncă în fermele agricole din Italia.

 

Într-un comunicat, în calitate de membru al Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen din cadrul Parlamentului European, Gabriela Zoană a ţinut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia româncelor aflate la muncă în fermele şi serele italiene.

 

Aceasta a atras atenţia colegilor din cadrul Parlamentului European în legătură cu abuzurile la care aceste femei sunt supuse zilnic, în legătură cu lipsa condiţiilor adecvate de muncă, neprimirea salariului la timp, lipsa mijloacelor de transport de la ferme către comunităţile locale învecinate, informează gazetaromaneasca.com

 

Fotografii incredibile ale şahului din Iran şi ale haremului său - GALERIE FOTO

Cum arată palatul de 1 miliard de dolari lui Vladimir Putin de la Marea Neagră  - GALERIE FOTO

Cum ar arăta harta globului pământesc dacă fiecare ţară s-ar pune în centrul lumii - GALERIE FOTO

 

Europarlamentarul Gabriela Zonă a avut un discurs tranşant şi fară menajamente, profitând de prezenţa reprezentanţilor poliţiei siciliene în timpul discursului ei:

”Femeile românce lucrează în condiţii improprii în Italia, în special în Sicilia. Există date conform carora angajatorii italieni comit abuzuri şi le supun unor tratamente care intră sub incidenţa legilor penale italiene şi internaţionale. Avem de-a face cu condiţii inadecvate de muncă, cu condiţii groaznice de locuit, cu neplata salariilor la timp, cu abuzuri fizice, psihice şi sexuale.

Femeilor le este teamă să depună plângere, dar aceste aspecte pe care le semnalez acum sunt extrem de uşor de constatat la o simplă verificare a autorităţilor în serele şi fermele din Sicilia şi din întreaga Italie.

Sper că semnalul meu de alarmă va avea un ecou suficient de puternic iar autorităţile italiene vor lua măsurile legale ce se impun”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.